Op zoek naar een nieuwe platenwarmtewisselaar?

WCR levert complete platenwarmtewisselaars voor elke gewenste applicatie. Onze wisselaars worden ontworpen op basis van uw processen. Hierdoor krijgt u altijd een product op maat.

Prijzen en mogelijkheden

Neem gerust contact met ons op!

Voordelen van de platenwarmtewisselaar

De platenwarmtewisselaar is in meerdere opzichten zeer efficiënt en daardoor een stuk goedkoper dan andere wisselaars. Daarnaast is de platenwarmtewisselaar eenvoudig in onderhoud.

EFFECTIEVE WARMTEOVERDRACHT ZORGT VOOR LAGE KOSTEN

De platenwarmtewisselaar kent een zeer effectieve warmteoverdracht. Dit komt door het patroon in de platen en de relatief nauwe kanalen, waardoor al bij zeer lage productstromen een zeer hoge turbulentie wordt bereikt. Als gevolg van dit hoge rendement is er minder warmtewisselend oppervlak nodig en kan dus volstaan worden met een vele malen kleinere unit. Over het algemeen kan gesteld worden dat een platenwarmtewisselaar ten opzichte van een ander type unit met 20-40% minder ruimte toe kan.

De effectieve warmteoverdracht van de platenwarmtewisselaar maakt het ook mogelijk dat er gewerkt kan worden met zeer dicht bij elkaar liggende temperatuurtrajecten. Dit is met name van belang in warmteterugwinnings- en regeneratieve processen. Temperaturen die elkaar tot op 0.5 graden Celcius benaderen zijn mogelijk.

FLEXIBILITEIT DOOR UITBREIDMOGELIJKHEDEN

Een ander belangrijk voordeel van de platenwarmtewisselaar ten opzicht van andere warmtewisselaars, is dat deze heel makkelijk uit te breiden is. Vraagt uw proces om meer capaciteit van de warmtewisselaar, dan wordt dit eenvoudig bereikt door het bijplaatsen van extra platen. U hoeft dus geen nieuwe wisselaar te kopen. WCR assisteert u graag over het opnieuw inrichten van uw huidige warmtewisselaars.

MEERDERE PROCESSEN IN ÉÉN WISSELAAR

De platenwarmtewisselaar kan uit meerdere secties opgebouwd worden. Deze secties worden van elkaar gescheiden door een plaat waarop (eventueel) extra aansluitingen aangebracht zijn. Dit maakt het mogelijk om in één unit te verwarmen, te koelen, meerdere processtromen te hebben of een regeneratief proces toe te passen.

EENVOUDIG IN ONDERHOUD

Demontage van de platenwarmtewisselaar is heel eenvoudig. Door het verwijderen van de trekbouten en het terugschuiven van de drukplaat wordt het mogelijk het platenpakket te inspecteren en – indien nodig – te reinigen. Mocht het noodzakelijk zijn de pakkingen te vervangen, dan kunnen de platen makkelijk uit het frame worden verwijderd.

Werking en opbouw van de platenwisselaar

De belangrijkste onderdelen van een platenwarmtewisselaar zijn de platen, het frame en de (eventuele) pakkingen.

PLATEN

platenwarmtewisselaar-gifMeerdere platen vormen samen een platenpakket. Deze dunne, geribbelde platen worden in een frame tegen elkaar aangedrukt. De randen van de platen zijn voorzien van pakkingen of aan elkaar gelast. Door de platen zo tegen elkaar te drukken ontstaan er kanalen tussen de platen, waardoor de vloeistof wordt geleid. Als er een temperatuurverschil is tussen de vloeistoffen, zal de warmte – door de platen heen – van de warme naar de koude vloeistof worden overgedragen.

FRAME

Het frame dat het platenpakket tegen elkaar aandrukt bestaat uit een vaste frameplaat (head) en een losse drukplaat (follower). De “carrying bar” boven in het frame en de “guiding bar” onder in het frame zorgen samen voor de uitlijning van het platenpakket. Het platenpakket wordt op de juiste aanspanmaat gemonteerd, door middel van een variabel aantal trekbouten.

PAKKINGEN

Pakkingen hebben twee functies: de eerste is de individuele platen van elkaar scheiden. De tweede is het voorkomen van ongewenste vermenging. Doordat de pakkingen voorzien zijn van lekpoorten, kan de vloeistof – in het geval van nood – naar buiten treden via de weg van de minste weerstand.

ENKELGROEPS EN MEERGROEPS UITVOERING

Er zijn twee uitvoeringen van de platenwisselaar: enkelgroeps (single pass) en multigroeps (multi pass). Welke uitvoering de voorkeur heeft is afhankelijk van uw productieproces. De enkelgroepsuitvoering heeft vaak de voorkeur omdat de aansluiting voor het leidingwerk zich hierbij aan de vaste frameplaat bevindt. Dit vereenvoudigd de (de)montage van uw platenwisselaar.

In sommige gevallen is een meergroepsuitvoering echter noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer de gewenste temperatuurtrajecten erg dicht bij elkaar liggen of als er sprake is van een geringe massastroom. Ook externe factoren kunnen vragen om een meergroepsuitvoering, zoals een beperking in toegestane hoogte waardoor de plaat een geringe thermische lengte heeft. Omdat er in deze gevallen gekozen zal worden voor meerdere kleine platen, is een meergroepsuitvoering het meest efficiënt.