Nieuwe industriële warmtewisselaar nodig?

Bent u op zoek naar een industriële warmtewisselaar die efficiënt en kostenbesparend is? Bent u op zoek naar maatwerk voor uw specifieke situatie? Kies dan voor WCR. Wij leveren compleet nieuwe industriële warmtewisselaars voor alle industrieën en voor elke gewenste applicatie. De industriële warmtewisselaars worden ontworpen op basis van uw product- en procesparameters. Hierdoor ontvangt u altijd een industriële warmtewisselaar op maat.

Voordelen van onze industriële warmtewisselaar

  • De industriële warmtewisselaar heeft een hoge thermische efficiency en is daardoor financieel vele malen aantrekkelijker dan andere type warmtewisselaars.
  • Flexibiliteit: op elk gewenst moment kan de industriële warmtewisselaar uitgebreid worden als de product- en/of procesomstandigheden hierom vragen.
  • De warmtewisselaar is ruimtebesparend en eenvoudig in onderhoud.

Effectieve warmteoverdracht zorgt voor lage kosten

De industriële warmtewisselaar kent een zeer effectieve warmteoverdracht. Dit komt door het geribbelde patroon in de platen en de relatief nauwe kanalen, waardoor al bij zeer lage productstromen een zeer hoge turbulentie wordt bereikt. Als gevolg van dit hoge rendement is er minder warmtewisselend oppervlak nodig en kan dus volstaan worden met een vele malen kleinere industriële warmtewisselaar.

De effectieve warmteoverdracht van de industriële warmtewisselaar maakt het mogelijk dat er gewerkt kan worden met zeer dicht bij elkaar liggende temperatuurtrajecten. Dit is met name van belang in warmteterugwinnings- en regeneratieve processen. Temperaturen die elkaar tot op 0,5°C benaderen zijn mogelijk.

Flexibiliteit door uitbreidingsmogelijkheden

Een ander belangrijk voordeel van de industriële warmtewisselaar ten opzichte van andere warmtewisselaars is dat deze eenvoudig is uit te breiden. Vraagt uw proces om meer capaciteit van de warmtewisselaar? Dit wordt eenvoudig bereikt door het bijplaatsen van extra platen. U hoeft dus niet te investeren in een nieuwe industriële warmtewisselaar. WCR assisteert u graag over het opnieuw inrichten van uw huidige industriële warmtewisselaars.

Meerdere processen in één industriële warmtewisselaar

Een industriële warmtewisselaar kan uit meerdere secties opgebouwd worden. Deze secties worden van elkaar gescheiden door een plaat, waarop (eventueel) extra aansluitingen aangebracht zijn. Dit maakt het mogelijk om in één unit te verwarmen, te koelen, meerdere processtromen te hebben of een regeneratief proces toe te passen. Nieuwe industriële warmtewisselaar nodig? Kies voor WCR

Enkel- of meergroeps uitvoering

Er zijn twee uitvoeringen van de industriële warmtewisselaar: enkelgroeps (single-pass) en multigroep (multi-pass). Welke uitvoering de voorkeur heeft, is afhankelijk van uw productieproces. De single-pass heeft vaak de voorkeur, omdat de procesaansluitingen voor het leidingwerk zich hierbij aan de vaste frameplaat bevindt. Dit vereenvoudigd de- en montage van uw industriële warmtewisselaar.

In sommige gevallen is een multi-pass echter noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer de gewenste temperatuurtrajecten erg dicht bij elkaar liggen of als er sprake is van een geringe massastroom. Ook externe factoren kunnen vragen om een multi-pass, zoals een beperking in toegestane hoogte, waardoor de plaat een geringe thermische lengte heeft. Omdat er in deze gevallen gekozen wordt voor meerdere kleine platen, is een multi-pass uitvoering het meest efficiënt.

Eenvoudig in onderhoud

De- en montage van de industriële warmtewisselaar is heel eenvoudig. Door het verwijderen van de trekbouten en het terugschuiven van de drukplaat wordt het mogelijk het platenpakket te inspecteren en – indien nodig – te reinigen. Mocht het noodzakelijk zijn de pakkingen te vervangen, dan kunnen de platen makkelijk uit het frame worden verwijderd.

Opbouw van een industriële warmtewisselaar

  • Framedelen: Het frame dat het platenpakket tegen elkaar aandrukt, bestaat uit een vaste frameplaat (head) en een losse drukplaat (follower). De carrying bar boven in het frame en de guiding bar onder in het frame zorgen samen voor de uitlijning van het platenpakket. Het platenpakket wordt op de juiste aanspanmaat gemonteerd door middel van een variabel aantal trekbouten.
  • Platen: Meerdere platen vormen samen een platenpakket. Deze dunne, geribbelde platen worden in het frame tegen elkaar aangedrukt. De randen van de platen zijn voorzien van pakkingen. Door de platen zo tegen elkaar te drukken, ontstaan er kanalen tussen de platen waardoor de vloeistof wordt geleid. Als er een temperatuurverschil is tussen de vloeistoffen, wordt de warmte door de platen heen van de warme naar de koude vloeistof overgedragen.
  • Pakkingen: Pakkingen hebben twee functies: de eerste is de individuele platen van elkaar scheiden. De tweede is het voorkomen van ongewenste vermenging. Doordat de pakkingen voorzien zijn van lekpoorten, kan de vloeistof – in het geval van een calamiteit – naar buiten treden via de weg van de minste weerstand.

Neem contact op met WCR

Hebt u een nieuwe industriële warmtewisselaar nodig of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel naar 0318 – 50 11 51 of stuur een e-mail naar info@wcr.nl. Wij helpen u graag.